Archief voor februari, 2014

De Beursvloer Steenwijkerland, 11 april a.s.

25, feb, 2014

11 april 2014 15.30 – 17.00 uur, Rabo Theater De Meenthe,

De eerste Beursvloer Steenwijkerland is een feit!

Op 11 april a.s. vindt de Beursvloer Steenwijkerland plaats. Tijdens dit nieuwe evenement komen bedrijven, maatschappelijke organisaties, scholen en overheid uit de gemeente Steenwijkerland rechtstreeks met elkaar in contact. Er wordt gereageerd op vraag en aanbod met het doel om tot een match te komen. Wat de één aanbied is voor de ander zeer gewenst. Er wordt gehandeld op de Beursvloer maar met gesloten beurzen.

Enthousiaste ervaringen uit het land : “De Beursvloer is een interessante marktplaats waar vraag en aanbod samenwerken.” “Wat een mooie laagdrempelige manier om vraag en aanbod te koppelen.” “ Wij zijn een commercieel bedrijf maar leveren ook graag een bijdrage aan de maatschappij.” “Deze match is voor alle partijen een win win situatie.”

Voorbeeld Een EHBO-vereniging zoekt een trainingsruimte. Een bedrijf stelt zijn personeelskantine beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor een training Bedrijfshulpverlening.

Meedoen? Kijk op www.beursvloersteenwijkerland.nl voor alle informatie over de Beursvloer Steenwijkerland. Ook kunt u zich direct aanmelden en uw vraag en/of aanbod publiceren. Twitter mee via @bvsteenwijk

Door op de volgende link te klikken De Beursvloer, vindt u ook informatie over de Beursvloer.

Verslag Kennis Café 24 februari jl.; Modernisering Ziektewet, inhoud en impact

25, feb, 2014

Per 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet Bezava) in werking getreden. Daarbij worden vanaf 2014 de arbeidsongeschiktheidslasten van deze werknemers directer aan hun ex-werkgever toegerekend als ze in de ZW of WGA komen. Werkgevers kunnen nu kiezen om voor deze ZW- en WGA-uitkeringen eigenrisicodrager te worden.

 

Om op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken over de Wet Bezava, organiseerde UWV in samenwerking met Kennis Netwerk Steenwijkerland een 2e (vervolg) bijeenkomst over deze wet. Deze bijeenkomst (in de Meenthe te Steenwijk) was speciaal voor deelnemers aan de bijeenkomst van 5 november jl. en voor ondernemers die al wat thuis zijn in de materie.

 

Henriette Sterken van Afd. K&S van UWV hield een helder verhaal en kon goed antwoord geven op de vele vragen die bij de 32 aanwezige ondernemers leefden.

 

Doordat er een paar ondernemers aanwezig waren die al ervaring hebben opgedaan als eigenrisicodrager voor de ZW en WGA, kwam ook de praktijk goed aan bod.

 

 

 

Meer informatie bij Margriet Bollen

 

 

foto 24 feb

Kennis Café: Modernisering Ziektewet, inhoud en impact

24, feb, 2014

Per 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet Bezava) in werking getreden. Daarbij worden vanaf 2014 de arbeidsongeschiktheidslasten van deze werknemers directer aan hun ex-werkgever toegerekend als ze in de ZW of WGA komen. Werkgevers kunnen nu kiezen om voor deze ZW- en WGA-uitkeringen eigenrisicodrager te worden.

Om op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken over de Wet Bezava, organiseert KennisNetwerk Steenwijkerland in samenwerking met UWV een 2e (vervolg) bijeenkomst over deze wet. Deze bijeenkomst is speciaal voor deelnemers aan de bijeenkomst van 5 november jl. en voor ondernemers die al wat thuis zijn in de materie.

Waar, wanneer en hoe laat?

 • Locatie:
  Het Vestzaktheater in de Meenthe
  Stationsplein 1
  8331 GM Steenwijk
 • Wanneer:
  Donderdag 12 juni 2014
 • Inloop:
  Vanaf 14.30 uur
 • Aanvang:
  17.00 uur
 • Sluiting:
  Uiterlijk 17.30 uur

Meld u zich nu aan via ons digitaal aanmeldformulier >

Mini Masterclass: Social Media, 18 feb

18, feb, 2014

*Opmerking:
De tweede master class sessie, startend op dinsdag 18 februari is vol. Wanneer u zich hiervoor aanmeldt komt u op een reserve lijst te staan.

Kennis Netwerk Steenwijkerland organiseert op veler verzoek een mini masterclass over het gebruik van social media in jouw eigen marketingstrategie. In 3 avonden wordt uitgelegd en besproken hoe je als bedrijf of als zelfstandig professional social media kunt inzetten om je diensten en producten bekend te maken via de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn.

Deze masterclass gaat niet alleen in op hoe je een profiel en dergelijke moet aan maken, maar begint met de vraag welke boodschap je wilt delen op de social media. De reden dat deze masterclass is opgeknipt in 3 delen is, dat tussen de avonden door, je bezig gaat met het maken van je marketing strategie (wie is je doelgroep, wat wil je vertellen), het uitwerken van die strategie en het inrichten van de verschillende profielen.
Het maximale aantal deelnemers van een mini masterclass is 8. Dit aantal garandeert dat je veel persoonlijke aandacht zult krijgen tijdens de avonden. Je neemt je eigen laptop mee. De grootte van je bedrijf maakt niet uit. Voorwaarde is wel dat je eind-verantwoordelijk bent voor de marketing van jouw bedrijf. Er zal veel ruimte zijn voor jouw persoonlijke situatie.

De training wordt verzorgd door Tom Klinker. Tom is een marketeer die zich heeft gespecialiseerd in ‘het jezelf profileren via social media’.

Deze masterclass is ontwikkeld voor en door Kennis Netwerk Steenwijkerland. Dat betekent dat de prijs laag gehouden kan worden. De 3 avonden (van 2,5 uur, aanvangstijd is 19.30 uur) kosten slechts € 195,00 (exclusief BTW). De masterclass gaat door als er tenminste 7 deelnemers per serie (van 3 avonden zijn). We denken dat er veel belangstelling is voor deze masterclass dus wacht niet te lang met het inschrijven. In de bijgevoegde flyer kun je verdere informatie vinden.
Voor deelname aan de masterclass, kun je kiezen uit verschillende sessies/data.

Graag bij aanmelding aangeven welke sessie/data de voorkeur heeft!

De aanvangstijd is 19.30 uur en de data/sessies waaruit men kan kiezen zijn:
Sessie 1:
dinsdag 7 januari 2014,
dinsdag 21 januari 2014,
dinsdag 4 februari 2014.
Sessie 2:
dinsdag 18 februari 2014,
dinsdag 4 maart 2014,
dinsdag 18 maart 2014.
De locatie is:
Het Ondernemershuis Steenwijk
Stationsplein 12-14
8331 GM Steenwijk

Meld u zich nu aan via ons digitaal aanmeldformulier >

Wees er tijdig bij want vol is vol!