Archief voor oktober, 2014

De week van de ondernemer, 7 tot en met 14 november a.s.

30, okt, 2014

Beste ondernemers,

U heeft in de afgelopen jaren interesse getoond voor het spreekuur of de bijeenkomst die de gemeente organiseert voor startende ondernemers. Van 7 tot en met 14 november vindt de Week van de Ondernemer plaats en is er in de gemeente Steenwijkerland extra aandacht voor ondernemingen in de gemeente en het onderhouden van de onderlinge relatie. Doel is het ondernemersklimaat in de gemeente Steenwijkerland onder de aandacht te brengen. Eén van de activiteiten is een informatieavond voor actieve ondernemingen waarvan het eerste lustrum nog niet gevierd is. Graag nodigen wij u hiervoor uit, zie hiervoor de bijgevoegde uitnodiging.

Aanmelden voor deze informatieavond kan via http://www.steenwijkerland.nl/ondernemers.

Graag zien wij u woensdagavond 12 november 2014!

 

Met vriendelijke groeten,
Marloes Smit
Medewerker Economie en landelijk gebied, gemeente Steenwijkerland
Afdeling: Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling – Beleid
Postadres: Postbus 162, 8330 AD Steenwijk
Bezoekadres: Vendelweg 1, 8331 XE Steenwijk
Telefoon: 14 0521
www.steenwijkerland.nl

 2014 11 12 uitnodiging

Bijeenkomst “De zwakke kanten van Social Media in uw bedrijf” goed bezocht

22, okt, 2014

Op 21 oktober jl. waren 18 P&O-ers aanwezig bij de bijeenkomst van de P&O Contactgroep die ging over Social Media binnen het bedrijf.

Cees Janssen Senior Planner, nam de aanwezigen mee in het web van Social Media. Zijn presentatie begon met een film over Social Media en de snelle groei hiervan, toename van de gebruikers en het bereik. Verbazingwekkend dat het filmpje van Esmée Denters op Youtube eind 2009 meer bezoekers had in korte tijd dan de meest bekeken uitzending van Peter R. de Vries. Esmée had al vroeg in de gaten hoe ze Social Media kon inzetten om snel bekend te worden.

In Social Media gaat de informatie snel. Als organisatie wil je naar buiten treden. Iedereen kan iets schrijven op Facebook of Twitter en dit delen. Zowel privé als voor het bedrijf. Cees gaf aan dat het belangrijk is namens wie je iets schrijft.

Er zijn wel consequenties bij het schrijven en delen van informatie. Bijv. Identiteitsfraude. Wie zegt dat jij het bent die dit heeft geschreven? En schrijf je dit namens een bedrijf?

Het is dan ook belangrijk dat bedrijven het gebruik van Social Media beschrijven in een protocol. Zodat zowel de ondernemer als zijn medewerkers weten wat toelaatbaar is en waar je elkaar op kan aanspreken.

Voor een aantal aanwezigen was dit een eyeopener. Zij hebben geen protocol en hier ook nog niet over nagedacht. Er waren ook een aantal die aangaven dat hun bedrijf al een dergelijke protocol hadden en 1 bedrijf was bezig met het opstellen van een protocol.

De kern van het gebruik van Social media is:

Wees je bewust van je eigen sociale profiel en de relatie met jouw organisatie.

Deze interessante bijeenkomst gaf stof tot nadenken. 

P&O Bijeenkomst ‘de zwakke kanten van social media binnen je bedrijf’, 21 oktober 2014

21, okt, 2014

De zwakke kanten van Social Media binnen uw bedrijf.

Consumenten en medewerkers kunnen alles zeggen over je bedrijf op sociale media websites. Dit kan zorgen voor veel positieve publiciteit, maar ook voor slechte publiciteit, ook als dat niet terecht is. Om deze problemen tegen te gaan stellen steeds meer bedrijven social media richtlijnen op voor hun medewerkers.

Op dinsdag 23 september a.s. organiseert de P&O Contactgroep van Kennisnetwerk Steenwijkerland een boeiende, interactieve bijeenkomst over dit onderwerp. Onder begeleiding van Cees Janssen gaan we met elkaar aan de slag met dit thema. Dus inbreng van de aanwezigen is van harte welkom.

Waar en hoe laat vindt de bijeenkomst plaats?

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 oktober a.s. bij De Meenthe, vergaderzaal 1, Stationsplein 1 te Steenwijk.

  • ·         15.45 – 16.00 uur, ontvangst
  • ·         16.00 uur, aanvang
  • ·         18.00 uur, einde

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden, de datum wordt later bekend gemaakt, via het menu ‘aanmelding’ op www.kennisnetwerksteenwijkerland.nl .

 

P&O Contactgroep,

 

Margriet Bollen, Martha van Dalen en Cees Janssen

Bijeenkomst voor startende ondernemers/ondernemersloket

09, okt, 2014

Donderdagmiddag 9 oktober was er voor de tweede keer een bijeenkomst voor startende ondernemers op het gemeentehuis te Steenwijk. Jan Kruithof gaf namens Kennis Netwerk Steenwijkerland een presentatie gericht op de startende ondernemer. Naast onderwerpen als rechtsvormen, belasting en algemene voorwaarden, kwam ook het belang van een goede administratie en factureren aan bod.

Er waren 6 startende ondernemers aanwezig, daarnaast waren er ook 2 leerlingen uit 5 VWO van het RSG Tromp Meesters aanwezig in het kader van Economie-les.

Na afloop was nog gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken en ervaring uit te wisselen.

 

Op 13 november is er wederom een bijeenkomst voor startende ondernemers, deze presentatie wordt gegeven door een adviseur van de belastingdienst. Aanmelden hiervoor kan bij marijke.dam@steenwijkerland.nl

1e Bijeenkomst van de Cyclus “risico’s” bij Rabobank Steenwijkerland.

09, okt, 2014

Deze bijeenkomst van de cyclus “RISICO’S: EERST ZIEN, DAN VERMIJDEN!” is de 1e van de 3 sessies, die ieder een ander risico-aspect belichten.

Pieter Bakker, directeur van LENGKEEK taxaties nam de aanwezige ondernemers mee in de wereld van risico’s verzekeren en taxaties.

Door de kredietcrisis en het ontstane wantrouwen van de financiële wereld, is de wet- en regelgeving aangepast. De sector is bewuster bezig met het beheersen van zowel financiële als operationele risico’s.

Het beroep taxateur is geen beschermd beroep. Het is daarom voor een ondernemer dan ook moeilijk om te kiezen voor de juiste adviseur.

Een waarde is bepalend voor veel risico’s, zo vertelde Pieter. Er zijn nogal wat waardes. Daarbij kan je denken aan o.a. verkoopwaarde, herbouwwaarde, waarde in het economische, pachtwaarde, gecorrigeerde vervangingswaarde. De invalshoek en reden van een waardering is dan ook belangrijk. Een voorbeeld: bij een brand in een horecapand. Wie heeft wat verzekerd? Wie is de eigenaar van het pand, wie is de huurder? Pieter komt dit in zijn praktijk vaak tegen. Er ontstaat dan regelmatig een vacuüm.

Er komt dus nogal wat bij kijken als je je bedrijf verzekert. Van welke waarde ga je uit? Wat is er verzekerd? Ook de vorm van het gebouw is van belang. een vierkant pand is goedkoper dan een langwerpig pand. Ook al zijn de vierkante meters gelijk, de omvang kan verschillend zijn. Los van vastgoed heb je ook te maken met inventaris. Heb je de boekwaarde of de nieuwwaarde verzekerd, en wat is dan de nieuwwaarde? Want dat hoeft weer niet gelijk te zijn aan de vervangingswaarde.

Zoals 1 van de aanwezigen aan gaf, aan het einde van de bijeenkomst, “als leek kom je hier zonder deskundige hulp niet uit”.

Pieter gaf de tip op zoek te gaan naar een taxateur die goed bekend is in de materie die hij/zij moet taxeren. Zo zijn er specialisten die taxaties maken voor boerenbedrijven en taxateurs gespecialiseerd in horecabedrijven. Een erkende verzekeringstaxateur staat geregistreerd bij VTR.

De volgende sessie is op 4 november a.s.

Meer informatie kunt u vinden op deze site. U kunt zich hier ook aanmelden. Volg het menu ‘Aanmelding”

Cyclus risico’s; eerst zien, dan vermijden, donderdag 8 oktober 2014

08, okt, 2014

Geachte ondernemer, Heeft u een duidelijk beeld van de risico’s die u als ondernemer loopt? Om ondernemers te wijzen op alle mogelijke risico’s organiseert Kennis Netwerk Steenwijkerland in samenwerking met een aantal specialisten een cyclus over risico’s. De eerste sessie uit deze cyclus getiteld: ‘Risico’s: Eerst zien, dan vermijden’ vindt plaats op woensdag 8 oktober a.s. Ben u verantwoordelijk voor waarborging van de continuïteit van uw onderneming of van de onderneming waar u voor werkt? Kom dan naar de bijeenkomst op 8 oktober aanstaande.

Nieuwe voorzitter Kennis Netwerk Steenwijkerland

02, okt, 2014

Tijdens de bestuursvergadering op 12 september jl. heeft voorzitter Harry Renting laten weten per direct zijn functie als voorzitter van KNS neer te willen leggen en uit het bestuur te willen treden. We hebben gewacht met het naar buiten brengen van dit bericht, totdat e.e.a. was geformaliseerd. De papieren van uitschrijving zijn verzonden naar de Kamer van Koophandel. De uittreding van Harry Renting is nu formeel.

Tot het moment waarop er een nieuwe voorzitter wordt gekozen, neemt Cindy van der Helm deze taken waar. Oud bestuurslid Margriet Bollen is weer opnieuw toegetreden tot het bestuur.

Heeft u vragen over dit bericht? Aarzel niet om contact met Cindy op te nemen. Dat kan ook telefonisch:
0521 – 76 34 02 of 06 – 51 49 08 48.