Archief voor februari, 2015

Uitnodiging 10 maart a.s.: Meet & Greet 50+

19, feb, 2015

MKB Nederland en UWV hebben vorig jaar de landelijke campagne ‘Open voor 50plus’ gelanceerd. Inmiddels hebben meer dan 1000 werkgevers zich bij deze campagne aangesloten, onder de toezegging dat zij minstens 1 50-plusser uitnodigen als zij een vacature hebben.

Bij veel ondernemers in de regio Zwolle leven nog veel vragen over het in dienst nemen van een 50-plusser of men mist nog essentiële informatie.
Om antwoord te geven op uw vragen, u van relevante informatie te voorzien en u te laten kennismaken met gemotiveerde 50-plussers organiseren ROC Landstede, MKB Zwolle UWV Werkgeversservicepunt IJssel-Vecht en VNO-NCW op 10 maart a.s. een Meet&Greet 50+.

Meer informatie vindt u in onderstaande uitnodiging.

Meet en Greet 50+ – Uitnodiging ondernemers

 

10 maart a.s. Cyclus ‘Risico’s eerst zien, dan vermijden/Failliet na brand, aan wie ligt het?

05, feb, 2015

Failliet na brand: aan wie ligt het?

We hebben de laatste tijd redelijk veel te maken gehad met branden in onze regio. Denk alleen al aan De Rechter en het RSG. Vraag is: wat kan je doen om dit soort gebeurtenissen te voorkomen. En ook niet onbelangrijk: als er al brand is geweest, kan je na zo’n schade nog wel verder met je bedrijf? De standaard uitkeringstermijn van verzekeraars is 52 weken. Kom je daar wel mee weg?

Als ondernemer denk je alles goed te hebben geregeld. Soms echter blijken er in de praktijk toch onverwachte risico’s te bestaan met grote gevolgen. Om ondernemers te wijzen op alle mogelijke risico’s organiseert Kennis Netwerk Steenwijkerland in samenwerking met een aantal specialisten een cyclus over risico’s. De cyclus getiteld: ‘Risico’s: Eerst zien, dan vermijden’ bestaat uit drie los van elkaar staande sessies, die ieder een ander risico-aspect belichten. De eerstvolgende sessie uit deze cyclus vindt plaats op dinsdag 10 maart a.s.

Spreker van deze middag is Jurjen Burghgraef, directeur van inspectie-bureau Burghgraef van Tiel & Partners (BvT). BvT verricht risico-inspecties in opdracht van meer dan 40 verzekeraars als onafhankelijk bureau, waarbij de bedrijfscontinuïteit van de verzekerde centraal staat. Daarnaast verzorgen zij trainingen op het vakgebied risicodeskundige, waarbij zij diverse modules hebben ontwikkeld voor bijvoorbeeld de branches agrarisch, scholen, horeca, detailhandel, metaal, hout, kunststof, recycling, food, elektrische installatie, garagebedrijven, milieu en drukkerijen.

Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden worden mogelijke risico’s geschetst. Na de pauze is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen en wij verwachten door de interactieve opzet tot interessante en inhoudelijke discussies te komen. De bijeenkomst is vooral gericht op ondernemers en directeuren/managers die het waarborgen van de continuïteit van hun bedrijf als belangrijkste taak zien. PROGRAMMA: Ontvangst                                                         : 16.30 uur, de bijeenkomst start om 17.00 uur Pauze                                                                  : 17.45 uur Vragen en discussie                                      : 18.00 uur Afronding met hapje en drankje             : 18.30 uur Locatie                                                                : Rabobank, Meppelerweg 47, 8331 CS te Steenwijk

Benieuwd of u alle risico’s goed in kaart gebracht heeft? Aanmelden kan via de website van Kennis Netwerk Steenwijkerland, www.kennisnetwerksteenwijkerland.nl . Volg het menu ‘Aanmelding’.