Archief voor mei, 2015

Starterscyclus, start dinsdag 19 mei 2015

19, mei, 2015

Op dinsdag 19 mei a.s. vindt de eerste bijeenkomst (van in totaal 7 bijeenkomsten) plaats van de starterscyclus. Deze cyclus is bedoeld voor mensen die serieuze plannen hebben om een onderneming te starten of net begonnen zijn. De cyclus bestaat uit in totaal 7 bijeenkomsten die allen plaatsvinden op de dinsdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Diverse onderwerpen zullen aan de orde komen als bijvoorbeeld:

  • het ondernemersplan
  • belastingen
  • financiën
  • marketing
  • rechtsvormen

Op dinsdag 19 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats en de laatste bijeenkomst zal op 30 juni plaatsvinden. De kosten voor deelname aan deze cyclus bedragen € 115,00 per persoon exclusief B.T.W.

U kunt zich aanmelden via deze link.

Nieuw bestuur vol nieuwe plannen Kennis Netwerk Steenwijkerland

04, mei, 2015

Stichting Kennis Netwerk Steenwijkerland (KNS) heeft sinds kort een nieuw bestuur, bestaande uit Nick van Berkel (penningmeester), Margriet Bollen, Cindy van der Helm (voorzitter), Anita Hesselink en René Sturre. Het secretariaat is in handen van Laetitia Boer. De eerste ontwikkelingen zijn inmiddels zichtbaar: de Starterscyclus Succesvol Ondernemen gaat in mei van start en nog voor de zomer vinden er twee bijeenkomsten plaats: Cyberrisk op 3 juni en de Participatiewet op 18 juni aanstaande. Daarnaast lanceert Kennis Netwerk Steenwijkerland de website Ondernemend Steenwijkerland.

Op Ondernemend Steenwijkerland wordt de agenda gepubliceerd van alle bijeenkomsten uit de regio met doorverwijzing naar de website van de organisator. “Om dit te bereiken worden alle branche- en ondernemersverenigingen uit de regio uitgenodigd hun activiteiten op de site te publiceren. Op die manier wordt voorkomen dat er twee bijeenkomsten op een en dezelfde dag worden georganiseerd, iets waar we in het verleden te vaak tegenaan liepen,” aldus Cindy van der Helm.

Kennis Netwerk Steenwijkerland is in 2005 opgericht voor en door ondernemers in Steenwijkerland en heeft als doelstelling de kennisuitwisseling te stimuleren en het kennisniveau van ondernemers te verhogen. Zo verzorgt KNS om de maand het Ondernemersloket bij de Gemeente en heeft dit najaar, naast het traditionele Prinsjesdagontbijt, bijeenkomsten gepland over onder andere Social Return, bedrijfsschade, energie en energiebesparing en open source tools. Na de succesvolle cyclus over Risico’s en Ondernemen wordt ten slotte een nieuwe cyclus gestart, dit keer over Financiën.

kns-bestuur

Fotobijschrift: Het nieuwe bestuur van Kennis Netwerk Steenwijkerland: leren van het verleden en nu volle kracht vooruit. Van links naar rechts: secretaresse Laetitia Boer. Daarnaast het bestuur: Anita Hesselink, Nick van Berkel, Cindy van der Helm, Margriet Bollen en René Sturre. (fotograaf: Robbert van der Helm, ZZindi Corporate Communicatie)