Archief voor juni, 2015

P&O Bijeenkomst ‘Wat kun je doen om medewerkers na een reorganisatie te binden aan je bedrijf?’

23, jun, 2015

Je hebt met je bedrijf een ingrijpende reorganisatie achter de rug. De rookwolken zijn nauwelijks opgetrokken. Er heerst onrust in het bedrijf, er vertrekken mensen. En het vervelende is dat de mensen die vertrekken juist niet degenen zijn die vanwege de reorganisatie moeten afvloeien.

Herken je dit scenario? Wat kun je doen om personeel te binden aan je bedrijf? Hoe voorkom je dat bovenvermeld scenario werkelijkheid wordt?

Rijk Binnekamp is trainer, coach en partner bij Buschman Consultancy. Over het thema binden / verbinden heeft hij al eens geschreven voor Managementsite (https://www.managementsite.nl/veranderen-vanuit-verbinding). Hij verzorgt een prikkelende lezing met ruimte voor discussie. Hij zal zijn praktische kennis en visie op het binden van mensen met je te delen.

Kennis Netwerk Steenwijkerland nodigt u van harte uit voor deze bijeenkomst op 23 juni a.s. Onze gastheer is Hans de Vries.

Programma 23 juni 2015:

 • Ontvangst met koffie/thee, 15.45 – 16.00 uur:
 • Interactieve presentatie met Rijk Binnekamp, 16.00 – 17.30 uur
 • Borrel en napraten, 17.30 – 18.00 uur

Locatie:

De bijeenkomst wordt gehouden bij Zonnekamp ‘De Kroonzaal’, Oyershoeve 1, 8331 XR Steenwijk.

U kunt zich aanmelden via het menu “aanmelden”.  Wij hopen u op 23 juni a.s. te mogen begroeten. Let op: deze bijeenkomst is enkel voor leden van de P&O Contactgroep.

Participatiewet en banenafspraak: wat betekenen ze voor ondernemers?

18, jun, 2015

Sinds  1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. In lijn met deze wet hebben het kabinet en werkgevers in 2013 het Sociaal Akkoord opgesteld. De banenafspraak is hier een onderdeel van.

Weet u al wat de gevolgen zijn voor u als ondernemer en krijgt u ook te maken met de Quotumwet?

Om u hierover uitgebreid te informeren organiseert Kennis Netwerk Steenwijkerland, in samenwerking met UWV WERKbedrijf, de bijeenkomst “Participatiewet en banenafspraak: wat betekenen ze voor ondernemers?” op donderdag 18 juni a.s. U bent van harte uitgenodigd voor het bijwonen van deze bijeenkomst.

Programma 18 juni 2015:

 • Ontvangst met koffie/thee, 15.45 – 16.00 uur
 • Participatiewet en banenafspraak door
  Arbeidsdeskundige Paul van Tellingen, 16.00 – 16. 45 uur
 • Korte pauze, 16.45 – 17.00 uur
 • Gelegenheid tot het stellen van vragen, 17.00 – 18.00
 • Sluiting, 18.00 uur

Locatie:

De bijeenkomst wordt gehouden op het Gemeentehuis Steenwijkerland, Vendelweg 1, 8331 XE Steenwijk.

Aanmelden:

Wilt u weten wat de Participatiewet voor u betekent? Dan kunt u zich aanmelden via  het menu “aanmelden”. We hopen u op 18 juni a.s. te mogen begroeten.

3 juni 2015 – Risico’s, eerst zien dan vermijden: “CyberRisk”

03, jun, 2015

Heeft u uw cyberrisico’s al in kaart gebracht?

(In verband met een onverwachte gebeurtenis kan deze bijeenkomst helaas niet doorgaan. Nadere informatie over een nieuwe datum volgt snel.)

Cyberrisico’s en cybercriminaliteit krijgen steeds meer aandacht van ondernemers. En terecht, want de gevolgen van cyberincidenten kunnen verstrekkend en divers zijn. Toch is aandacht slechts het begin: écht doorslaggevend zijn de concrete maatregelen waarmee organisaties zich tegen de risico’s wapenen. Maar, hoe identificeer je de risico’s? Hoe bepaal je de financiële impact van risico’s voor je onderneming? Welke acties zijn cruciaal?

Op dit soort vragen wordt antwoord gegeven tijdens de derde lezing uit de risicocyclus: Risico’s: Eerst zien, dan vermijden. Tijdens de cyclus wordt een aantal risico-aspecten belicht die je als ondernemer kan lopen. Kennis Netwerk Steenwijkerland organiseert deze cyclus in samenwerking met een aantal specialisten. De eerstvolgende sessie uit deze cyclus vindt plaats op woensdag 3 juni a.s. We zijn wederom te gast bij de Rabobank.

Spreker van deze middag is Raymond Bothof, vakgroepmanager bij Lengkeek Expertises. Het in Zwolle gevestigde Lengkeek is een landelijk opererend bureau, gespecialiseerd in expertises, taxaties, risico-inspecties en bouwkundige opnames.

Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden worden mogelijke risico’s geschetst. Na de pauze is er alle gelegenheid om vragen te stellen en wij verwachten net als voorgaande keren tot interessante en inhoudelijke discussies te komen. De bijeenkomst is vooral gericht op ondernemers en directeuren/managers die het waarborgen van de continuïteit van hun bedrijf als belangrijkste taak zien.

PROGRAMMA:

 • Ontvangst, 16.30 uur, de bijeenkomst start om 17.00 uur
 • Pauze, 17.45 uur
 • Vragen en discussie, 18.00 uur
 • Afronding met hapje en drankje, 18.30 uur
 • Locatie, Rabobank, Meppelerweg 47 in Steenwijk

Benieuwd of u alle risico’s goed in kaart gebracht heeft? Aanmelden kan via deze link. Volg het menu ‘Aanmelding’. Deelname is gratis. Mocht het aantal aanmeldingen het toegestane aantal deelnemers overschrijden, dan hebben Financieel Participanten van KNS en genodigden van de Rabobank voorrang boven andere belangstellenden.