Archief voor september, 2015

Cyclus Succesvol Ondernemen 2016

30, sep, 2015

De volgende cyclus Succesvol Ondernemen zal plaatsvinden in het voorjaar van 2016. Deze cyclus is bedoeld voor mensen die serieuze plannen hebben om een onderneming te starten of net begonnen zijn. De cyclus bestaat uit in totaal 7 wekelijkse bijeenkomsten die  plaatsvinden op de dinsdag- of woensdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Diverse onderwerpen zullen aan de orde komen zoals:

  • het ondernemersplan
  • belastingen
  • financiën
  • marketing
  • rechtsvormen

De kosten voor deelname aan deze cyclus bedragen € 135,00 per persoon exclusief B.T.W.

U kunt zich alvast hier aanmelden.

Uitnodiging Prinsjesdagontbijt Steenwijkerland 2015

16, sep, 2015

Het Prinsjesdagontbijt in Steenwijkerland is inmiddels een begrip geworden en wordt al enkele jaren met veel succes georganiseerd. Ook in 2015 organiseren BCS, ZME, KNS en de gemeente Steenwijkerland op woensdag 16 september, de dag na Prinsjesdag, het ontbijt. Dit jaar is het centrale thema in beweging. Speciale gast deze ochtend is Prins Pieter-Christiaan van Oranje.

We beginnen om 7.30 uur met het ontbijt. Daarna komt Prins Pieter-Christiaan aan het woord tot circa 9 uur. Aansluitend is er de gelegenheid om vragen te stellen aan Prins Pieter-Christiaan.
Pieter-Christiaan is voorzitter van Laureus. Deze organisatie zet zich met 150 projecten in 34 landen in om kinderen te laten sporten. De stichting wil de achterstandspositie, op sociaal en maatschappelijk vlak, van zo veel mogelijk kinderen en jongeren in Nederland verbeteren (www.laureus.nl).Dit jaar is het Prinsjesdagontbijt gekoppeld aan een sportieve bijeenkomst, met ondersteuning van Laureus. Circa 1.000 leerlingen van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe gaan na een gezamenlijk ontbijt op de markt, naar sportpark de Groene Long. Na een warming up door Fabian Weydema, volgen 1.000 leerlingen hier 2 sport workshops. De workshops zijn uitsluitend voor de leerlingen bedoeld. Laureus zet een aantal topsporters in voor de workshops.

Er is een hardloopwedstrijd van de markt naar de Groene Long waar Prins Pieter-Christiaan aan meedoet alsmede de sportieve leerlingen. Sportieve ondernemers kunnen ook meelopen van de markt naar de Groene Long (5 km). De ondernemers die meelopen krijgen tevens een mooi shirt. Om 9.15 lopen we gezamenlijk van de kerk naar de markt, waarbij we de Prins en hardlopers aanmoedigen bij het vertrek van de hardloopwedstrijd.
U kunt leerlingen van deze run sponsoren. De gelden komen ten goede aan beweeg-/sportprojecten van Stichting Laureus in Steenwijkerland.
Wij nodigen u van harte uit voor dit Prinsjesdagontbijt. Deelname is gratis, maar wij stellen het op prijs als u een of meerdere leerlingen sponsort. Aanmelden uitsluitend via de website is wel noodzakelijk in verband met catering voor het ontbijt.Voor meer informatie en opgave verwijzen wij u graag naar onze website www.prinsjesdagontbijtsteenwijkerland.nl.

Wij zien er naar uit u te begroeten, woensdagochtend 16 september in de Grote of Sint Clemenskerk te Steenwijk.

Cyberrisico’s zijn de branden van de toekomst

12, sep, 2015

Donderdag 10 september vond de derde bijeenkomst uit de risicocyclus van KNS plaats: een lezing over Cyberrisk. Het aantal deelnemers was weer groter dan de vorige keer, waaruit we misschien wel mogen concluderen dat Cyberrisk bedrijven bezighoudt. Niet verwonderlijk: de eerste verzekeringspolissen tegen Cyberrisk zijn al op de markt. Tijdens een bijzonder interactieve bijeenkomst nam Vakgroepmanager Raymond Bothof van het in Zwolle gevestigde bedrijf Lengkeek Expertises het publiek mee in de virtuele wereld waar Cyberrisico’s spelen. Hij trok parallellen tussen de virtuele wereld en de fysieke wereld. Na geschetst te hebben welke risico’s je als bedrijf kan lopen zodra je je in de virtuele wereld begeeft, maakte hij het publiek deelgenoot van de gevolgen die die risico’s kunnen hebben. Dat varieert van data kwijt zijn tot in handen vallen van echt criminele organisaties die kwade bedoelingen hebben, bijvoorbeeld door gebruik te maken van encryptie (data versleutelen, waarna je tegen betaling je data kan terugkrijgen. red.). En tenslotte natuurlijk: wat kan je er nou aan doen om schade te beperken?

Tijdens de lezing bleek dat Cyberrisk bij grotere bedrijven zoals Bol.com al onderdeel zijn van het bedrijfsbeleid. Die directeuren zijn zich bewust van de risico’s die het bedrijf loopt. Want dat was toch wel het kernwoord van de avond: ‘bewustwording’. Niet alleen directies, maar ook medewerkers moeten zich bewust worden van de risico’s die ze lopen. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat een medewerker onbedoeld een virus binnenhaalt, gewoon door een privé-mail open te klikken. Of dat een organisatie denkt de back-up goed geregeld te hebben, maar dan blijkt dat het terugzetten ervan een paar dagen kost. Of dat de back-up corrupt is.

En als je alles gedaan hebt wat je zelf zou kunnen doen, dan kan je ook nog besluiten om het risico of een deel ervan te verzekeren. De eerste verzekeringspolissen zijn al op de markt. Verwachting is namelijk dat het aantal schadegevallen enorm zal toenemen de komende jaren. En mocht er dan toch nog iets gebeuren, dan mag je hopen dat je een goede expert hebt.

De volgende bijeenkomst uit de reeks: ‘Risico’s. Eerst zien, dan vermijden’ gaat over bedrijfsschade. Geïnteresseerd? Hou de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief . 2015-09-10 18.16.352015-09-10 17.26.382015-09-10 17.09.17

Risicosessie ‘Cyberrisk’ donderdag 10 september

10, sep, 2015

De risicosessie ‘Cyberrisk’ uit de cyclus ‘Risico’s. Eerst zien, dan vermijden’, vindt plaats op donderdag 10 september.

Cyberrisico’s. Cybercriminaliteit. Mooie woorden, maar wat betekenen ze eigenlijk? Met een aantal concrete casussen maakt vakgroepmanager Raymond Bothof duidelijk waar we het over hebben als we praten over cyberrisico’s. En beter nog: wat u ertegen kan doen. Want cybercriminaliteit kan ons allen raken, ook de kleinere bedrijven. Cyberrisico’s en cybercriminaliteit krijgen niet voor niets steeds meer aandacht van ondernemers. De gevolgen van cyberincidenten kunnen verstrekkend en divers zijn. Toch is aandacht slechts het begin: écht doorslaggevend zijn de concrete maatregelen waarmee organisaties zich tegen de risico’s wapenen. Maar, hoe identificeer je de risico’s? Hoe bepaal je de financiële impact van risico’s voor je onderneming? Welke acties zijn cruciaal?

Op dit soort vragen wordt antwoord gegeven tijdens de derde lezing uit de risicocyclus: Risico’s: Eerst zien, dan vermijden. Tijdens de cyclus wordt een aantal risico-aspecten belicht die je als ondernemer kan lopen. Kennis Netwerk Steenwijkerland organiseert deze cyclus in samenwerking met een aantal specialisten. De eerstvolgende sessie uit deze cyclus vindt plaats op donderdag 10 september. We zijn wederom te gast bij de Rabobank.

Spreker van deze middag is Raymond Bothof, vakgroepmanager bij Lengkeek Expertises. Het in Zwolle gevestigde Lengkeek is een landelijk opererend bureau, gespecialiseerd in expertises, taxaties, risico-inspecties en bouwkundige opnames.

Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden worden mogelijke risico’s geschetst. Na de pauze is er alle gelegenheid om vragen te stellen en wij verwachten net als voorgaande keren tot interessante en inhoudelijke discussies te komen. De bijeenkomst is vooral gericht op ondernemers en directeuren/managers die het waarborgen van de continuïteit van hun bedrijf als belangrijkste taak zien.

PROGRAMMA:

  • Ontvangst, 16.30 uur, de bijeenkomst start om 17.00 uur
  • Pauze, 17.45 uur
  • Vragen en discussie, 18.00 uur
  • Afronding met hapje en drankje, 18.30 uur
  • Locatie, Rabobank, Meppelerweg 47 in Steenwijk

Benieuwd of u alle risico’s goed in kaart gebracht heeft? Aanmelden kan via hier. Volg het menu ‘Aanmelding’. Deelname is gratis. Mocht het aantal aanmeldingen het toegestane aantal deelnemers overschrijden, dan hebben Financieel Participanten van KNS en genodigden van de Rabobank voorrang boven andere belangstellenden.