Archief voor juli, 2016

Verslag bijeenkomst 12 mei jl.: subsidieregelingen voor werkgevers

14, jul, 2016

Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt is een brede groep. Er zijn echter even zoveel regelingen op van toepassing. Voor een werknemer met een Wajong-status gelden bijvoorbeeld andere regelingen dan voor werknemers met een WSW- of WIA-status.

Om ondernemers hierover te informeren organiseerde Kennis Netwerk Steenwijkerland, als onderdeel van de cyclus Social Return, de bijeenkomst  ”De subsidieregelingen voor werkgevers op een rijtje” op donderdag 12 mei jl. De invulling van de bijeenkomst werd verzorgd in samenwerking met IGSD Steenwijkerland & Westerveld en UWV WERKbedrijf.

De presentatie Financiële voordelen voor werkgevers werd gedaan door Margriet Bollen, adviseur werkgeversdiensten UWV regio Zwolle.

Cees Jan Gieskes van MKB Nederland vertelde over Goed Werknemersschap. Gemeente Steenwijkerland heeft sinds kort deze training voor werkzoekenden waarin aandacht is voor werknemersvaardigheden, waaronder sociale vaardigheden en motivatie.

Karin Kranendonk van NWG/IGSD haalde de participatiewet aan en vulde met haar presentatie het verhaal van Margriet Bollen aan. Zij vertelde over de mogelijkheden van NWG/IGSD.

Na deze bijeenkomst was er ruim de gelegenheid om te netwerken met de aanwezige ondernemers.

 

Stuur voor meer informatie een e-mail naar Margriet Bollen: info@kennisnetwerksteenwijkerland.nl.

Margriet Bollen tijdens haar presentatie over financiële voordelen voor werkgevers.

Margriet Bollen tijdens haar presentatie over financiële voordelen voor werkgevers.

Karin Kranendonk vertelt over de participatiewet en over de mogelijkheden van NWG/IGSD.

Karin Kranendonk vertelt over de participatiewet en over de mogelijkheden van NWG/IGSD.