Archief voor april, 2019

Posttraumatische stressstoornis of PTSS; hoe herken je dit en hoe ga je hier mee om?

16, apr, 2019

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening die kan ontstaan na het meemaken van schokkende, traumatische ervaringen. Zoals een overval, verkeersongeluk, oorlogsgeweld, mishandeling, het plotseling overlijden van een dierbare of een verkrachting.

Mensen ervaren langdurig psychische gevolgen van deze ervaringen. PTSS heeft grote gevolgen voor het dagelijks functioneren, niet alleen voor henzelf, maar ook voor familie en naasten waaronder collega’s.

Jan Katerbarg heeft jarenlang medewerkers begeleid waarbij PTSS is gediagnostiseerd en hij zal tijdens deze bijeenkomst zijn ervaringen met u delen. Diverse onderwerpen worden op een actieve manier met de deelnemers aangekaart.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze P&O bijeenkomst op dinsdag 16 april. Locatie: Speel@Home, De Vesting 1,  Steenwijk. Inloop vanaf 15.45 uur. Aanvang 16.00 uur. Uiterlijk 18.00 uur is einde.

Cyclus Succesvol Ondernemen start 21 mei

15, apr, 2019

Speciaal voor u die serieus nadenkt over het starten van een eigen bedrijf, of net is begonnen, organiseert Kennis Netwerk Steenwijkerland een aantal bijeenkomsten over succesvol ondernemen. Het doel van deze cyclus is om (aspirant-)ondernemers te helpen bij het opzetten en continueren van een bedrijf. Ingegaan wordt op het ondernemingsplan, positionering, marketing, persoonlijke ontwikkeling, financiën en belastingen.

Kennis Netwerk Steenwijkerland roept (aspirant-)ondernemers op om deel te nemen.

De cyclus bestaat uit 7 (dinsdag)avonden. Bij voldoende deelname wordt gestart op 21 mei. Wekelijks is er een bijeenkomst. Aanbevolen wordt om de hele cyclus te volgen, aangezien de inhoud van de cyclus op elkaar is afgestemd. Deskundige inleiders met praktijkervaring kunnen nauw aansluiten op de ervaringen en vragen van de deelnemers. Oud deelnemer André Kasel (Kasel Management en Advies) is zeer positief over deze cyclus. “Met andere beginnende ondernemers te werken aan ingrediënten voor je eigen business is inspirerend. Geïntroduceerd door ervaren mensen uit de buurt is de cyclus het perfecte voorgerecht. Naast de opgedane kennis en praktische tips heb ik er ook een rijker netwerk aan over gehouden. En hoe belangrijk dat is hoef ik geen enkele ondernemer te vertellen!”

De cyclus succesvol ondernemen wordt al jarenlang door Kennis Netwerk Steenwijkerland georganiseerd en vervult daarmee een behoefte voor aspirant ondernemers. Mede op basis van de goede ervaringen en de vraag wordt wederom deze cyclus aangeboden. Naast de inhoudelijke kennis zijn het de aangedragen praktijkvoorbeelden en de onderlinge gesprekken en interactie tussen de deelnemers die de cyclus tot een succes maken.

Kennis Netwerk Steenwijkerland is opgericht voor en door ondernemers in Steenwijkerland en heeft als doelstelling de kennisuitwisseling en het kennisniveau van ondernemers te verhogen. Door een financiële bijdrage van Kennis Netwerk kunnen de kosten voor deze cyclus worden beperkt. De kosten voor deelname bedragen € 175,-.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cindy van der Helm (06-51490848) of René Sturre (06-23976936). U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.