Archief voor juli, 2019

Belonen en beoordelen, een jaarlijkse rituele dans? Of maken we het leuker..

02, jul, 2019

De traditionele manier van beoordelen waarbij één keer per jaar een  “eenrichtingsverkeergesprek” of “veroordelingsgesprek” gevoerd wordt over wat er vooral fout is gegaan is al jaren achterhaald.

Het is tijd voor het nieuwe beoordelen en belonen. Hierbij ligt vooral de focus op talentontwikkeling, een continue dialoog en ligt de verantwoordelijkheid voor het formuleren en realiseren van doelen meer bij de medewerker zelf.

Veel organisaties denken na over een nieuwe manier van beoordelen en belonen of schaffen de traditionele gesprekscyclus af. Op interactieve wijze zal Jeroen Haverkate de deelnemers aan de hand van rijke ervaringen en onderzoek binnen zorg, onderwijs en overheid meenemen en zal hij antwoorden proberen te geven op de vraag die hem al lange tijd bezighoudt:

Hoe kunnen we de HR cyclus voor leidinggevenden en medewerkers leuker, uitdagender en vooral gericht op ontwikkeling maken?

Jeroen Haverkate MBA is werkzaam als HR Businesspartner en MT lid bij UWV.

Hij heeft werkervaring opgedaan in diverse HR managementfuncties en als onderzoeker HRM bij onder meer: UWV, Medisch Spectrum Twente, Saxion hogescholen en Rabobank. De gesprekscyclus heeft al jaren zijn aandacht omdat leidinggevenden en medewerkers worstelen met deze jaarlijkse rituele regendans die voortkomt vanuit controle en weinig vertrouwen geeft.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan via het  aanmeldformulier en komn naar de bijeenkomst op dinsdag 2 juli a.s.  Inloop vanaf 15.45 uur. Aanvang 16.00 uur. Uiterlijk 18.00 uur is einde. Locatie: Kornelis Caps & Closures,  Eesveenseweg 2,  8332 JB Steenwijk.