Archief voor oktober, 2019

Cyclus Succesvol Ondernemen start 29 oktober 2019

29, okt, 2019

Speciaal voor inwoners uit Steenwijkerland en omstreken die serieus nadenken over het starten van een eigen bedrijf, of zij die net zijn begonnen, organiseert Kennis Netwerk Steenwijkerland een aantal bijeenkomsten over succesvol ondernemen. Het doel van deze cyclus is om (aspirant-)ondernemers te helpen bij het opzetten en continueren van een bedrijf. Ingegaan wordt op het ondernemingsplan, positionering, marketing, persoonlijke ontwikkeling, financiën en belastingen.

Kennis Netwerk Steenwijkerland roept (aspirant-)ondernemers op om deel te nemen.

De cyclus bestaat uit 7 (dinsdag)avonden. Bij voldoende deelname wordt gestart op 29 oktober. Wekelijks is er een bijeenkomst. Aanbevolen wordt om de hele cyclus te volgen, aangezien de inhoud van de cyclus op elkaar is afgestemd. Deskundige inleiders met praktijkervaring kunnen nauw aansluiten op de ervaringen en vragen van de deelnemers. Oud deelnemer André Kasel (Kasel Management en Advies) is zeer positief over deze cyclus. “Met andere beginnende ondernemers te werken aan ingrediënten voor je eigen business is inspirerend. Geïntroduceerd door ervaren mensen uit de buurt is de cyclus het perfecte voorgerecht. Naast de opgedane kennis en praktische tips heb ik er ook een rijker netwerk aan over gehouden. En hoe belangrijk dat is hoef ik geen enkele ondernemer te vertellen!”

De cyclus Succesvol Ondernemen wordt al jarenlang door Kennis Netwerk Steenwijkerland georganiseerd. “In de loop der jaren is gebleken dat wij met de cyclus duidelijk voorzien in een behoefte van aspirant ondernemers”, aldus voorzitter Cindy van der Helm. “Mede op basis van de goede ervaringen en de vraag naar een nieuwe cyclus bieden we deze cyclus wederom aan. Naast de inhoudelijke kennis zijn het de aangedragen praktijkvoorbeelden en de onderlinge gesprekken en interactie tussen de deelnemers die de cyclus tot een succes maken. De deelnemers hebben veelal ook na afloop van de cyclus nog onderling contact. Ze stimuleren elkaar, helpen elkaar verder. Hoe leuk is dat!”

Kennis Netwerk Steenwijkerland is opgericht voor en door ondernemers in Steenwijkerland en heeft als doelstelling de kennisuitwisseling en het kennisniveau van ondernemers te verhogen. Door een financiële bijdrage van Kennis Netwerk Steenwijkerland kunnen de kosten voor deze cyclus worden beperkt. De kosten voor deelname bedragen € 175,-.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de voorzitter Cindy van der Helm (06-51490848) Je kan je aanmelden via het aanmeldformulier.

Ondernemersloket 10 oktober

10, okt, 2019

Op donderdag 10 oktober organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met Kennis Netwerk Steenwijkerland een bijeenkomst speciaal voor iedereen die erover denkt een onderneming te starten of net begonnen is met een bedrijf. Het onderwerp is financiën en de bijeenkomst wordt verzorgd door de Rabobank. De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel nodig in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 8 oktober 2019.

De bijeenkomst gaat door als er minimaal 5 deelnemers zijn. U kunt zich tot en met dinsdag 8 oktober 2019 aanmelden via www.steenwijkerland.nl/ondernemersbijeenkomsten

De bijeenkomst vindt plaats in de avond. Na aanmelding krijgt u een e-mail met meer informatie. De gemeente Steenwijkerland stimuleert goed ondernemerschap en maakt het daarom, samen Kennis Netwerk Steenwijkerland mogelijk dat deelnemers deze bijeenkomst gratis kunnen bijwonen. Ook als u niet binnen de gemeente Steenwijkerland woont, bent u van harte welkom.

 

P&O Contactgroep: Sociale innovatie

01, okt, 2019

De eerstvolgende bijeenkomst van de P&O Contactgroep is op dinsdag 1 oktober a.s. van 16.00 – 18.00 uur. Inloop is vanaf 15.45 uur. Het thema is Sociale Innovatie.

Nissrin Dkhissi-Ruiter, Innovatiecoach en Adviseur Kennismanagement, neemt ons mee in de wereld van de sociale innovatie (o.a. Slimmer werken, Co-creatie). Een onderwerp waar de P&O-er in het werkveld mee te maken heeft of krijgt.