Bijeenkomst “De zwakke kanten van Social Media in uw bedrijf” goed bezocht

Op 21 oktober jl. waren 18 P&O-ers aanwezig bij de bijeenkomst van de P&O Contactgroep die ging over Social Media binnen het bedrijf.

Cees Janssen Senior Planner, nam de aanwezigen mee in het web van Social Media. Zijn presentatie begon met een film over Social Media en de snelle groei hiervan, toename van de gebruikers en het bereik. Verbazingwekkend dat het filmpje van Esmée Denters op Youtube eind 2009 meer bezoekers had in korte tijd dan de meest bekeken uitzending van Peter R. de Vries. Esmée had al vroeg in de gaten hoe ze Social Media kon inzetten om snel bekend te worden.

In Social Media gaat de informatie snel. Als organisatie wil je naar buiten treden. Iedereen kan iets schrijven op Facebook of Twitter en dit delen. Zowel privé als voor het bedrijf. Cees gaf aan dat het belangrijk is namens wie je iets schrijft.

Er zijn wel consequenties bij het schrijven en delen van informatie. Bijv. Identiteitsfraude. Wie zegt dat jij het bent die dit heeft geschreven? En schrijf je dit namens een bedrijf?

Het is dan ook belangrijk dat bedrijven het gebruik van Social Media beschrijven in een protocol. Zodat zowel de ondernemer als zijn medewerkers weten wat toelaatbaar is en waar je elkaar op kan aanspreken.

Voor een aantal aanwezigen was dit een eyeopener. Zij hebben geen protocol en hier ook nog niet over nagedacht. Er waren ook een aantal die aangaven dat hun bedrijf al een dergelijke protocol hadden en 1 bedrijf was bezig met het opstellen van een protocol.

De kern van het gebruik van Social media is:

Wees je bewust van je eigen sociale profiel en de relatie met jouw organisatie.

Deze interessante bijeenkomst gaf stof tot nadenken. 

NIEUWS

Cyclus Succesvol Ondernemen start 5 november

De Cyclus Succesvol Ondernemen gaat dinsdag 5 november van start. Het …

Gesubsidieerde Cyclus Succesvol Ondernemen start 29 oktober 2019

Kennis Netwerk Steenwijkerland is sinds 2005 actief bezig om kennisuitwisseling tussen …

Ondernemersloket 10 oktober

Op donderdag 10 oktober organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met …

P&O Contactgroep: Sociale innovatie

De eerstvolgende bijeenkomst van de P&O Contactgroep is op dinsdag 1 …

Prinsjesdagontbijt 2019

Op woensdag 18 september 2019 vindt het Prinsjesdagontbijt plaats in Steenwijk …

logo kns