Gesubsidieerde Cyclus Succesvol Ondernemen start 29 oktober 2019

Kennis Netwerk Steenwijkerland is sinds 2005 actief bezig om kennisuitwisseling tussen bedrijven en instellingen in de regio Steenwijkerland te stimuleren. De stichting pakt kennisuitwisseling veelal op een cyclusmatige manier op. Zo organiseert KNS dit najaar speciaal voor startende ondernemers weer de cyclus Succesvol Ondernemen, bestaande uit 7 bijeenkomsten. En het mooie is: alle deelnemers die de cyclus met goed gevolg doorlopen ontvangen uit een subsidie die KNS via de gemeente heeft kunnen regelen een voucher ter waarde van € 175,- die te besteden is bij een van de Partners van Kennis Netwerk Steenwijkerland. Daarmee wordt de cyclus feitelijk gratis. De voucher dient als extra stimulans om daadwerkelijk te starten met een eigen onderneming.

De cyclus is bestemd voor inwoners uit Steenwijkerland en omstreken die serieus nadenken over het starten van een eigen bedrijf, of zij die net zijn begonnen. Het doel van deze cyclus is om (aspirant-)ondernemers te helpen bij het opzetten en continueren van een bedrijf. Ingegaan wordt op het ondernemingsplan, de positionering, marketing, persoonlijke ontwikkeling, financiën en belastingen.

Kennis Netwerk Steenwijkerland roept (aspirant-)ondernemers op om deel te nemen.

De cyclus bestaat uit 7 (dinsdag)avonden. Bij voldoende deelname wordt gestart op 29 oktober 2019. Wekelijks is er een bijeenkomst. Aanbevolen wordt om de hele cyclus te volgen, aangezien de inhoud van de cyclus op elkaar is afgestemd. Deskundige inleiders met praktijkervaring kunnen nauw aansluiten op de ervaringen en vragen van de deelnemers. Oud deelnemer André Kasel (Kasel Management en Advies) is zeer positief over deze cyclus. “Met andere beginnende ondernemers te werken aan ingrediënten voor je eigen business is inspirerend. Geïntroduceerd door ervaren mensen uit de buurt is de cyclus het perfecte voorgerecht. Naast de opgedane kennis en praktische tips heb ik er ook een rijker netwerk aan over gehouden. En hoe belangrijk dat is hoef ik geen enkele ondernemer te vertellen!”

De cyclus Succesvol Ondernemen wordt al jarenlang door Kennis Netwerk Steenwijkerland georganiseerd. “In de loop der jaren is gebleken dat wij met de cyclus duidelijk voorzien in een behoefte van aspirant ondernemers”, aldus voorzitter Cindy van der Helm. “Mede op basis van de goede ervaringen en de vraag naar een nieuwe cyclus bieden we deze cyclus wederom aan. Naast de inhoudelijke kennis zijn het de aangedragen praktijkvoorbeelden en de onderlinge gesprekken en interactie tussen de deelnemers die de cyclus tot een succes maken. Wij zijn hele blij dat we via de gemeente subsidie hebben kunnen krijgen voor de deelnemers. Zo wordt de cyclus kosteloos voor deelnemers en ze krijgen ook nog eens een voucher die te besteden is bij een van onze Partners. De deelnemers hebben overigens vaak ook nog na afloop van de cyclus onderling contact. Ze stimuleren elkaar, helpen elkaar verder. Hoe leuk is dat!”

Kennis Netwerk Steenwijkerland is opgericht voor en door ondernemers in Steenwijkerland en heeft als doelstelling de kennisuitwisseling en het kennisniveau van ondernemers te verhogen. Door een financiële bijdrage van Kennis Netwerk Steenwijkerland kunnen de kosten voor deze cyclus worden beperkt. De kosten voor deelname bedragen € 175,-.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de voorzitter van KNS, Cindy van der Helm (06-51490848). Aanmelden kan tot 20 oktober 2019 via het aanmeldformulier of per e-mail: info@kennisnetwerksteenwijkerland.nl.

NIEUWS

Gesubsidieerde Cyclus Succesvol Ondernemen start 29 oktober 2019

Kennis Netwerk Steenwijkerland is sinds 2005 actief bezig om kennisuitwisseling tussen …

Ondernemersloket 10 oktober

Op donderdag 10 oktober organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met …

P&O Contactgroep: Sociale innovatie

De eerstvolgende bijeenkomst van de P&O Contactgroep is op dinsdag 1 …

Prinsjesdagontbijt 2019

Op woensdag 18 september 2019 vindt het Prinsjesdagontbijt plaats in Steenwijk …

Belonen en beoordelen, een jaarlijkse rituele dans? Of maken we het leuker..

De traditionele manier van beoordelen waarbij één keer per jaar een  …

logo kns