Failliet na brand: aan wie ligt het?

Op 10 maart vond de tweede sessie plaats uit de cyclus Risico’s: Eerst zien, dan vermijden.

Dit keer was Jurjen Burghgraef van Burghgraef van Tiel en Partners (BvT) benaderd om de lezing te verzorgen. Met de titel “ Failliet na brand: aan wie ligt het?” triggerde Jurjen direct een groot aantal ondernemers. Er waren nu dan ook twee keer zoveel ondernemers op af gekomen. In Steenwijk en omstreken zijn er namelijk recentelijk redelijk wat branden geweest. Denk alleen al aan restaurant De Rechter en het RSG. Vraag is: wat kan je doen om dit soort gebeurtenissen te voorkomen. En ook niet onbelangrijk: als er al brand is geweest, kan je na zo’n schade nog wel verder met je bedrijf? De standaard uitkeringstermijn van verzekeraars is 52 weken. Kom je daar wel mee weg?

Jurjen schetste, net als Pieter Bakker tijdens zijn lezing in oktober jongstleden, de mogelijke risico’s aan de hand van een aantal concrete voorbeelden. Al tijdens de presentatie ontvouwde zich een levendige discussie, waardoor er ook tijdens de pauze verder gediscussieerd werd. Vooral het risico-inventarisatieplan dat aan het eind werd uitgereikt viel in goede aarde.

foto (1)

Cyberrisk De derde lezing uit de cyclus vindt plaats op donderdag 10 september en wordt verzorgd door Raymond Bothof van Lengkeek Expertises. Raymond gaat het hebben over cyberrisk, een hot item. Bent u ook hierin geïnteresseerd? U mag de lezing kosteloos bijwonen.

NIEUWS

Een vliegende start via het Ondernemersloket

Op donderdag 13 december organiseert Stichting Kennis Netwerk Steenwijkerland in samenwerking …

gezondheid is te managen: sessie 3

organisatiecultuur en menselijk gedrag Op 11 december vindt de derde sessie …

Week van de Ondernemer, Startersbijeenkomst 15 november

Van 9 tot en met 16 november 2018 organiseert de gemeente …

gezondheid is te managen, sessie 2

Er zijn vele cursussen, workshops en trainingen over hoe je verzuim …

Human capital: gezondheid is te managen

Er zijn veel cursussen, workshops en trainingen over hoe je verzuim …

logo kns